Evropska noć istraživača – Pažnja! Nauka na putu

Evropska noć istraživača – Pažnja! Nauka na putu

Bliži nam se jedan od najbitnijih događaja iz oblasti nauke!

U petak, 27.09. od 16h do 22h održava se Evropska noć istraživača!

Ovog puta spajamo (naizgled) suprotnosti! Književnost i umetnost sa jedne, i prirodne nauke, sa druge strane, naći će zajedničko tle!

Petnaesta po redu, ova Noć istraživača biće posvećena raznorodnim temama. Naravno, to pretpostavlja klasične teme iz domena prirodnih nauka poput onih koje se odnose na prve biljke stanovnike kopna, i poput onih o dominantnim generacijama kod određenih grupa biljaka.
Na ovom događaju biće mnogo reči o medonosnim pčelama, o tome kako se ljudsko telo formira i transformiše tokom vremena, o talasima i česticama, o različitim postupcima i hemijskim eksperimentima i piramidi ishrane.
Pored mnogih drugih, i pitanjima klizišta će se baviti ovogodišnja Evropska noć istraživača. Šta su ona i zašto se javljaju, a šta je potrebno uraditi kako bi se sprečila njihova pojava, moći će da saznaju posetioci Delta Planeta.
Takođe, biće ispitana povezanost neuronskih mreža i veštačke inteligencije za zelenom planetom i umetnošću. A pored ove, tokom Noći istraživača, još neke će teme biti na međi prirodnog i društvenog. Biće diskusije o tome kako na zdravlje utiče savremeno društvo i kako to književnost može pomoći u prevazilaženju pojedinih problema i osmišljavanju kvalitetnijeg života.

Pored ovoga, biće moguće i upoznavanje sa aktuelnim programima i fondovima Evropske unije dostupnim za realizaciju naučnih, umetničkih, preduzetničkih i drugih ideja.

Ukoliko Vas je nešto od ovoga zaintrigiralo, očekujemo Vas na dobro poznatoj lokaciji u gradu!